Ska du likvidera ab med snabbavveckling?

Numera så är det rätt vanligt att bolag likvideras med det som kallas för snabbavveckling. Det här är en likvidation som utförs av ett finansbolag som är proffs på att avveckla ab. Om du ska likvidera ab med snabbavveckling eller inte är en fråga som du ska tänka igenom. Det finns en hel del fördelar med den här typen av likvidation men det kan också vara så att just ditt bolag skulle må bättre av en annan lösning.

Fördelar med att likvidera ab med snabbavveckling

Fördelarna med snabbavvecklingen är många. Även om det är fullt möjligt att på egen hand likvidera ab, utan att vara utbildad i ekonomi, så kan det kännas besvärligt. När jobbet utförs av en bolagsservice så kan du vara säker på att allting görs på ett lagligt sätt. Dessutom så slipper du ju hela processen med pappersarbete och väntan på att Bolagsverket ska återkomma med besked. All kommunikation med myndigheter tar bolagsservicen hand om åt dig.

Då du säljer ab för att likvidera det så får du också ut pengarna snabbare. Det kan vara en stor fördel då du kanske redan nu har planer för vad du ska göra härnäst. Då kan du ju behöva kapitalet snabbt så att du slipper vänta med att göra annat.

Det ska också sägas att snabbavveckling frigör tid. Du kan helt släppa det bolag som du vill avveckla. Det ligger inte längre på ditt bord och så länge som du väljer att sälja bolag till ett seriöst finansbolag så kan du lita på att du slipper obehagliga överraskningar längre fram.

 

Andra möjligheter

Den främsta nackdelen med att likvidera ab med snabbavveckling är just att bolaget likvideras. Om det är så att du kan sälja ab och låta det leva vidare i annans regi så kanske det är ett bättre val. I varje fall om du kan få mer pengar för verksamheten på detta vis. Tänk på att det kan ta mycket längre tid att sälja ab på detta vis. Och tid är pengar så det är inte alltid säkert att det här kommer att bli en bättre lösning.

Om det är viktigt för dig att företaget inte går i graven så kan du förstås också se dig om efter personer i din närhet som kan ta över. Kanske finns det anställda som gärna skulle vilja köpa bolaget och driva det vidare. Det kan bli en lösning som känns rätt och bra för alla inblandade.

Få ekonomisk rådgivning

För att du ska välja rätt och likvidera ab på det sätt som kommer att fungera bäst så bör du få ekonomisk rådgivning. Diskutera saken med en person som är väl insatt och som förstår de olika aspekter som ska beaktas. Finansbolag som erbjuder snabbavveckling kan ofta ge rådgivning men då ska du komma ihåg att de självklart har ett intresse av att köpa ab för att avveckla vilket spelar in i deras råd och tips.