Måste jag sköta bokföring vid snabbavveckling?

Något som gör att många väljer att sälja företag för att avveckla det är att det här leder till att man inte själv måste sköta fortsatt bokföring. En snabbavveckling är precis som det låter, en avveckling som är mycket snabb för den som säljer. För företaget som köper aktiebolaget så kommer det dock att bli många månader av arbete för att avvecklingen ska avslutas. Inför avvecklingen så måste man dock inse att det faktiskt krävs god förberedelse och bokföring som är i sin ordning.

Snabbavveckling kräver god dokumentation

Inför snabbavvecklingen så måste man ha alla papper i sin ordning. Företaget som ska avveckla kommer att behöva olika dokumentation som årsslut. Det här får man veta då man kontaktar företagstjänsten som kan ta hand om detta. Om det är så att man inser att det brister med information så är det första steget att ta hand om detta. Inför avvecklingen så måste man absolut sköta bokföringen! Om man inte har gjort det så kan även en snabbavveckling bli en långdragen process då man hela tiden kommer att få komplettera med mer information vilket kan bli nog så irriterande för alla inblandade.

Viktigt med goda instruktioner

När man väljer att sälja ab för att få snabbavveckling så är det viktigt att man får goda instruktioner från start. Om det är något som man inte riktigt förstår så ska man genast ta upp detta och inte gissa. Ju bättre förberedd man är desto snabbare går det. Om man kan göra allting rätt från start och se till att dokumentationen som krävs kommer företaget till handa från start så rör det sig verkligen om en tjänst som underlättar och sörjer för att man slipper vidare bokföringsarbete med företaget.

När företaget är sålt så är bokföringen inte i dina händer

När man väl har sålt företaget och har sett till att köparen har allt som behövs för avvecklingen så har man fria händer. Man kan gå vidare och göra annat, dra igång ny verksamhet eller kanske gå in i ett annat bolag utan att behöva tänka på vad som händer med det gamla bolaget. Bolagsverket kommer att ta eventuella frågor och kontrolluppgifter med det företag som köpte för att sköta snabbavveckling och det är otroligt befriande för den som vill gå vidare med annat.

När man får en professionell tjänst så får man alltså minimalt med bokföringsarbete man behöver inte oroa sig för att det skulle dyka upp frågor längre fram då man verkligen inte har lust att återgå till gammal dokumentation som kan vara svår att få grepp om då man sedan länge har lagt den åt sidan.