Kan man lägga ner bolag ensam?

Att avsluta ett aktiebolag kan vara en rätt så krävande process. Man ska inte tro att det rör sig om en blankett och så är det hela ur världen. Faktum är att det är bra mycket mer komplicerat att lägga ner bolag än att starta det. När man har drivit en verksamhet under några års tid, kanske mer, så gäller det att ha god koll på redovisning för det kommer att krävas dokumentation hur man än väljer att sköta nedläggningen. Man kan ta hand om detta ensam men ett aktiebolag kan ju ha flera ägare och då får man inte glömma bort att de också ska vara med på noterna.

Lägga ner bolag på rätt sätt

Det är otroligt viktigt att man avvecklar ett aktiebolag på rätt sätt. Till att börja med så kan det vara klokt att diskutera saken med en kunnig rådgivare. Innan man sätter datum för avveckling och klubbar beslutet på en bolagsstämma så är det verkligen viktigt att man känner att man har fattat rätt beslut. Det kan ju vara så att man borde se på andra möjligheter och låta verksamheten fortsätta fast i annan regi.

När det rör sig om en avveckling som är frivillig så finns det många vägar att gå och det är inte bara lönsamheten som man ska tänka på. Det är klart att man gärna ser att företaget som man jobbar så hårt med kommer att ge ekonomisk avkastning då man lägger ner det, men kanske viktigare är det rykte som man lämnar efter sig. Det är också därför som man inte kan sälja bolaget till vem som helst och inte kan låta nedläggningen gå till hur som helst.

Då man vill avveckla helt och hållet

Om det är så att man har bestämt sig för att avveckla helt och hållet och inte låta bolaget vila så kan man beakta möjligheten att sälja för att själv slippa avvecklingen. Snabbavveckling är till för att ge den som säljer betalt för bolaget på en gång och sedan direkt fria händer för att göra annat. Köparen tar ansvaret för den långdragna avvecklingsprocessen vilket är en stor hjälp.

Även om man kan lägga ner bolag själv så kan man se fördelar med att någon annan gör det. Tiden som går åt blanketter och annat administrativt arbete är inte alltid något som man kan se en vinning med. Särskilt inte då man kan göra annat med denna tid som till exempel dra igång en ny verksamhet. Det blir lugn och ro när man får professionell hjälp som man kan lita på!