Att lägga ner aktiebolag?

En verksamhet är ofta så mycket mer än siffror, och även om man väljer att frivilligt lägga ner aktiebolag så kan det kännas tungt. Det här är också en process som kan bli långdragen och det är därför som det kan vara väl värt att se på alternativ. En del väljer att bara lägga ner delvis, det vill säga att verksamheten upphör men att bolaget får vila. Det här kan vara ett bra val om man vill ge bort bolaget som ett arv eller om man tror att det kan komma att bli aktuellt igen i framtiden.

Lägga ner aktiebolag frivilligt

När man vill lägga ner aktiebolaget frivilligt så finns det flera smarta alternativ. Ett kan vara att man säljer för att ett annat företag ska sköta avvecklingen av bolaget. Det här kallas för snabbavveckling och med denna så kan man lämna företaget bakom sig med vetskapen om att verksamheten inte tas upp igen. Om man vill lägga ner verksamheten för egen del men inte ser några problem med att andra driver den vidare så kan man se på möjligheter som att sälja alla aktier eller kanske fusion så att företaget kan ingå i ett annat företag.

Sälja bolaget för nedläggning

Att sälja bolaget för likvidation är smidigt och enkelt. Det här innebär att man får ut värdet för bolaget på en gång och sedan inte behöver ta hand om de processer som ska genomföras för att lägga ner aktiebolag. Den avgift som dras för tjänsten kan inte jämföras med det arbete som man själv hade behövt lägga ner på dokumentation och kommunikation med myndigheter om man hade valt att själv sköta hela nedläggningen.