Viktigt att tänka på då man säljer för att avveckla bolag

Numera så är det många som väljer snabbavveckling hellre än att själva ta hand om processen som kan ta nära ett år att färdigställa. Man behöver inte se en likvidation av ett aktiebolag som ett nederlag, detta särskilt inte då man gör detta frivilligt och inte kommer att lämna skulder efter sig. När man ska sälja för att avveckla bolag så finns det viktiga saker att tänka på. Det här är inte samma sak som att man kan släppa allt, det finns fortfarande bitar som man ska vara noga med att ta hand om.

Ordning och reda då man vill avveckla bolag

Till att börja med så är det verkligen viktigt att man har ordning och reda på redovisning då man ska sälja sitt bolag. När man lägger in en förfrågan om offert för snabbavveckling så får man ganska snart ett erbjudande som kan se bra ut och det särskilt med tanke på att man själv kommer att slippa fortsatt administrativt arbete med att avveckla bolaget. Men samtidigt så är det så att företaget som kommer att köpa och ta hand om likvidationen begär vissa handlingar.

De kommer att garantera saker som att skatter blir betalda, att deklarationer blir korrekta, och att man löser upp bolaget i enlighet med alla Bolagsverkets regler. Det här kräver förstås att företagets dokumentation finns på plats. Det går inte att göra allt detta utan att ha tillgång till korrekt bokföring. Då man säljer så får man tydliga instruktioner om den information som måste delges för att köpet ska kunna avslutas. Om man inte kan det så blir det hemläxa, och det kan förstås vara något som leder till problem vilket inte beror på köparen utan på eget slarv.

Välj ett företag som ger ett gott stöd

Något som man ska komma ihåg är att det alltid lönar sig att få hjälp med att avveckla bolag av en tjänst som finns som ett stöd inför försäljningen. Det är viktigt att man upplever att man förstår vad som krävs för att genomföra den här typen av försäljning och att man kan ställa frågor om precis allt. Då man vänder sig till ett finansbolag med lång erfarenhet så ska man dra nytta av detta.

Ställ frågor och gå igenom vad försäljningen kommer att innebära. Se inte bara på pengarna som du får för ditt bolag som avvecklas utan också på det stöd som du får som verkligen innebär att du kan lägga detta projekt bakom dig och gå vidare utan oro för att få brev från Bolagsverket eller Skatteverket om några års tid.