Likvidera bolag själv eller ta hjälp med snabbavveckling

Beslutet om att inte driva bolaget vidare är redan fattat men nu kommer frågan om hur man ska gå vidare. Å ena sidan så kan man ju tycka att det går bra att likvidera bolag själv och helt enkelt sätta sig in i regler och process, å den andra så kan man uppleva detta som spill av tid då man har viktigare saker att syssla med. Även om man har rätt så bra koll på saker som bokföring så bör man inse att en likvidation knappast är något som man kan alla regler om. Det här är ju inte något som man sysslar med var och varannan dag.

Arbetet med att likvidera bolag

Bolagsverket har tydliga regler för hur en likvidation ska gå till och dessa måste man följa. Det betyder att man inte kan chansa och skicka de blanketter som man känner för. Om man missar något så blir det bakläxa och i värsta fall så kan det här även innebära extra kostnader för att inte tala om att själva likvidationen av företaget kan ta bra mycket längre tid. Man bör kunna likvidera bolag själv på 7 till 9 månaders tid, och visst, det är inte så att man kommer sitta varje dag och jobbar med detta.

Om man likviderar själv så ska man dock vara förberedd på att fortsatt kunna svara på frågor om företaget som man rent praktiskt inte längre jobbar med. Man kanske också kommer att få löpande utgifter för revisor och andra ekonomiska tjänster som kan kännas onödigt då företaget inte längre är aktivt.

Vad tjänar man på snabbavveckling?

Snabbavvecklingen är en tjänst som blir alltmer populär vilket beror på att den sparar tid. Processen ser precis likadan ut. Det företag som köper ditt bolag kommer att ta hand om allt som ska till för att kunna likvidera bolag men du är inte längre inkopplad eftersom du har sålt företaget. Men man ska alltid säkra sig om att snabbavvecklingen kommer att skötas av ett företag som verkligen kan detta så att inga misstag begås vilket ändå kan leda till problem längre fram, trots att du sålt.

Om man får professionell hjälp så kommer man att tjäna flera viktiga saker på detta. För det första så slipper man det år som det tar att själv likvidera bolag, för det andra så behöver man inte sätta sig in i alla regler. Det här kan betyda väldigt mycket för den som tycker att det här är plågsamt och nervöst arbete och som hellre vill blicka framåt mot nya spännande projekt. Med snabbavveckling så kan ju allting bli klart på en dag och det är ju en fantastisk fördel som kan vara värd att betala för.