Går det att avveckla aktiebolag online?

Idag kan man göra mycket på nätet. Det är verkligen inte så svårt att likvidera bolag då allt som du behöver finns via din dator eller mobiltelefon. Det finns tydliga regler för hur ett bolag ska avvecklas. Du kan välja fusion, att sälja aktierna delvis eller fullt ut, eller att likvidera. Om du likviderar bolaget med snabbavveckling så går det snabbare för dig men processen kommer fortfarande att vara densamma.

Blanketter för att likvidera bolag

Alla blanketter som du behöver för att likvidera ditt bolag ska finnas online. Avveckling blir mycket enklare då du kan ladda ner de formulär som ska fyllas i. Dessutom så erbjuder Bolagsverket hjälp med formulär som visar hur bilagor ska se ut. Det gör att du inte riskerar att glömma bort viktiga dokument och bilagor som måste komma med din anmälan.

Du kan börja med att läsa på om regler för avveckling på nätet. Det här är lätt gjort och det spar tid. Om du fortfarande har frågor om hur du ska avveckla aktiebolag så kan du alltid ringa till handläggare på Bolagsverket eller ta hjälp av en bolagsservice som kan köpa ditt företag för att sedan avveckla det.

Snabbavveckling kan ske online

En snabbavveckling kan rent praktiskt ske online. Den går ju ut på att du säljer aktiebolaget till ett bolag som sedan kommer att sköta likvidation. Det här kan vara mycket smidigt. Du kan sköta all kommunikation online. Med email så skickar du bilagor och så finns det formulär online som du får fylla i. Många tycker dock att det känns tryggt att träffas i verkligheten med de som kommer att lägga ner bolaget då det är sålt. Mötet kan du boka in online!

Det som är så bra med allt stöd som finns online för avveckling av aktiebolag är att det är så lätt att komma åt. Du behöver inte vänta länge på svar och kan dessutom känna större trygghet då du förstår precis vad som ska göras och när.

Gör så mycket du kan på nätet

Även om du inte kommer att kunna ta hand om att avveckla aktiebolag uteslutande online så ska du dra nytta av Internet. Varje steg av processen har punkter som du kan sköta på nätet. Tänk alltid till. Ställ frågan om det går att göra det som ska göras snabbare online. Många gånger så kommer svaret att vara ja. Då kommer du att spara tid och kanske också pengar.

Glöm inte bort att du kan få så mycket bra information på nätet. Om du funderar på att sälja för avveckling av bolaget så kan du ju ta reda på om den bolagsservice du har hittat är bra. Folk pratar om den online så du får veta med några svep på din mobiltelefon!